dinsdag 19 februari 2013

Floyd 3 maanden



Floyd, vandaag precies 3 maanden oud. Verhuisd en wel, na een paar dagen weer een beetje zichzelf. Tijdens de verhuizing was Floyd bij Monty aan het spelen, een puppy Spaanse waterhond van vrienden. Hij was zo kapot toen hij terug kwam in het nieuwe huis, het leek er op dat hij de volgende dag pas door had dat we verhuisd waren haha. Vervolgens vertrok Jeroen naar Memphis voor werk, het was wat verwarrend allemaal.

Wat achtergrond over het leven met Floyd op dit moment:
De crate is nu ongeveer op de helft van het totale formaat ingesteld, hij past daar ruim in. Het witte lijntje dat hij om heeft is van de puppy cursus, ze noemen dat de house line. Het werkt als volgt. Als Floyd iets doet wat niet mag dan weet hij dat best en daagt ons uit door vervolgens weg te rennen in huis. Natuurlijk is hij veel te snel voor ons, met als gevolg dat wij achter hem aanlopen. Maar baas achter hond is niet goed voor de leider-rangorde. Dus met deze house line kunnen wij hem stoppen door op de lijn te stappen als hij wegloopt en hem duidelijk maken dat hij iets deed wat niet mag en dat wij de baas zijn. En dat werkt erg goed!
Ook fijn dat hij er verder totaal geen last van heeft. Hij gaat er af en toe op kauwen, maar dat mag niet en dat weet hij ook wel, dus een kleine correctie en wat afleiding is genoeg om het kauwen te stoppen.

Ook zijn we sinds de eerste les vorige week begonnen met het geven van treats; hondensnoepjes. Daarmee leren we hem zitten, liggen en weer gaan staan, en te  reageren op zijn naam ook als hij afgeleid is door iets. Zitten op commando kan hij als de beste en ook op zijn naam reageert hij erg goed. Zijn hobby is nog steeds buiten stokjes eten. Canadezen strooien boomschilfers rondom bomen en die eet hij graag, maar dat is toch niet de bedoeling van die dingen. Hoe we hem dat afleren gaan we morgen even navragen bij de cursus.

Erg leuk is dat Floyd in dezelfde klas zit als zijn broertje Ripley. Ze lijken echt op elkaar, heel grappig. Ik zal proberen morgenavond wat foto's te maken. De cursus is super intensief ook voor ons. We gaan er vol goede moed en trots naartoe, maar komen er vandaan met het idee dat we alles fout doen haha. Nog een hoop te leren voor ons alledrie dus.

We hebben al weken geen ongelukjes meer in huis gehad, wat heel knap is van Floyd en enorm fijn voor ons. Hij gaat keurig bij de trap naar de achterdeur zitten als hij naar buiten wil. Hij weet niet goed hoe traplopen werkt. Naar beneden sowieso nog niet. Omhoog ging aardig met de 3 treden bij het oude huis, maar in het nieuwe huis is de trap betegeld dus glad, en ook hoger. Hij gaat er niet zelf op. Uiteraard was dit met de verhuizing erg handig; omdat hij geen trappen afgaat blijft hij dus in huis of op het stoepje bij de voordeur zitten. Daar heb ik wel foto's van, zal ik binnenkort wat van laten zien. Natuurlijk hoop ik dat hij binnenkort wel gaat leren traplopen, want hij wordt steeds zwaarder dus optillen is niet zo makkelijk meer. Ik weet niet precies wat hij weegt op dit moment, maar vrijdag gaan we weer naar de dierenarts voor een vaccinatie en daar wordt hij ook gewogen. 

Wat de foto's betreft: hij heeft geen moeite met de camera zoals je ziet, maar ja ik sta nogal eens met dat ding in m'n handen natuurlijk. Hij laat trots al zijn speelgoed zien: een stoffen zeehond die wij Siebert noemen, een gedraaid touw wat we bij de cursus kregen, en een schaap met 5 geluidjes er in wat hij van baby Steven uit Chicago heeft gekregen. Met dat schaap kan hij echt zeker 30 minuten zelf spelen, heel leuk om te zien.

al met al is hij het tofste chocolaatje in de wijde omtrek, die Floyd van ons :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten